¿SOMIA agafar el timó d’un vaixell i descobrir nous horitzons? ¿S’imagina disfrutant d’unes vacances diferents, a un altre ritme? La navegació pels rius i els canals de França és la millor manera per conèixer un país diferent, acollidor, ple de sorpreses. Navegar permet al viatger submergir-se en el paisatge, la història i la cultura de la regió. Els canals navegables permeten visitar algunes de les ciutats i els pobles més bells de França. Les escales es poden aprofitar per passejar en bicicleta i degustar la cuina casolana dels restaurants amagats a les ribes dels rius i els canals. Fuagràs de Gascunya, vins de Bordeus, Borgonya o la vall del Loira, creps i sidra de Bretanya… La barreja de sabors desperta el paladar. El turisme fluvial és un bon pretext per descobrir els plaers de la vida a França.

LLOCS ENCANTADORS
Al sud, el canal del Migdia, patrimoni de la Unesco –uneix Tolosa amb Seta–, és la via fluvial més antiga d’Europa i un dels paradisos de la navegació fluvial. Al llarg d’aquesta obra mestra es troben la ciutat càtara de Besiers, els camps de girasols de la regió de l’Aude i els espectaculars vessants del Minervois. Més al nord, els paisatges es tornen esplendorosos i es veuen llocs de somni, rics en tradicions. A la França més septentrional, les llegendes i el folklore constitueixen l’essència de regions com Bretanya i la Charente. Terres de castells, de frondosos boscos, a l’oest predominen els paisatges d’aquarel·les. Hi ha més de 600 quilòmetres de rius i canals navegables per recórrer. En el cor del país, el turisme fluvial voreja les vinyes de Borgonya, travessa els immensos espais preservats del Franc Comtat i permet conèixer els acollidors pobles d’Alsàcia plens de flors. Els canals de Borgonya i del Nivernais compten amb desenes de recorreguts a través d’uns variats i esplèndids paisatges. Un cap de setmana, uns dies, una setmana… En parella, en família, amb els amics. Els vaixells fluvials Crown Blue Line cobreixen totes les necessitats i proposen un ampli ventall d’idees per recórrer els rius i els canals de França i disfrutar d’unes vacances a la naturalesa. El nivell de confort a bord és alt. Cada vaixell està totalment equipat: menjador –amb àmplies finestres amb vistes al paisatge–, camarots, banys i cuina.

NO CAL LLICÈNCIA
Les embarcacions han estat dissenyades per disfrutar al màxim de la vida a l’aire lliure. La terrassa és ideal per a l’esmorzar en família, per prendre un bany de sol o passar una agradable vetllada. Crown Blue Line presenta la selecció d’embarcacions de riu més àmplia d’Europa. La flota inclou dues gammes: classe Crown i Canal, que són una referència en matèria de confort i comoditat i que poden acomodar des de dues fins a 12 persones. A més, no és necessari cap tipus de llicència per pilotar un vaixell habitable. El maneig és molt senzill, fins i tot sense experiència. El primer dia de vacances el viatger disposa d’una lliçó personalitzada per part de l’instructor de Crown Blue Line sobre el manteniment del vaixell i consells de navegació, sobretot per al pas de les rescloses.