MÉS DE CENT IDIOMES sonen a cada cantonada de la gran metròpolis. Nova York és il·lusió i pura realitat. Ciutat gegantina i, al mateix temps, abastable, per aquest lògic bateig dels seus carrers, numerats de l’1 al 220. Cinc districtes, cada un amb el seu propi caràcter. El més concorregut és potser Manhattan, Mannahatta segons el vocabulari indígena, que es podria traduir com a illa dels turons. 21,5 quilòmetres de llarg i 3,7 d’ample, que es divideixen en tres sectors. El Baix Manhattan, a l’extrem sud de l’illa, s’estén des de Battery Park fins al carrer 14 i és la part més antiga de la ciutat. Sobre ella s’eleven les torres del districte financer, on hi ha la borsa. A l’altra punta, la part nord de Manhattan acull el veïnat més acabalat de Nova York, a més d’alguns importants museus, com el Metropolitan Museum of Art, el Guggenheim o el Withney Museum. Entre les dues àrees anteriors, la part central de Manhattan inclou des del carrer 14 al 59 i és la zona més turística, on es concentren la majoria dels símbols de Nova York: l’Empire State Building, l’edifici Chrysler, l’ONU, el Rockefeller Center, l’estació Grand Central o el districte teatral de Broadway.

HOTEL AL MIDTOWN
Als anys 70, Jack Parker va adquirir una parcel·la a l’avinguda 56, en un moment en què ningú més es dedicava a construir nous hotels a Manhattan. En aquell moment, allò semblava com a mínim una bogeria. Però Parker ho va veure clar. Avançant-se a la seva època, va preveure el creixement que experimentaria la zona. I la va encertar. L’hotel en què pocs creien va obtenir l’èxit des de la seva mateixa obertura. Des d’aleshores, el seu caràcter innovador i la seva voluntat per adaptar- se a les nous temps han caracteritzat l’evolució de Le Parker Meridien. L’actual director, Steven Pipes, creu que el seu valor diferencial consisteix en la seva capacitat per “trobar sempre la manera de fer les coses de forma diferent”. El luxós hotel ven la idea que pot acceptar qualsevol repte que plantegi el client, però sempre ho farà “amb un toc de l’essència de Nova York”, explica Pipes. A més, puntualitza el portaveu, “l’últim que volen la majoria de viatgers que arriben a Nova York és allotjar-se en un establiment mediocre”. Per això se’ls ha de donar motius per experimentar. Quan l’hotel va completar la seva renovació, el 1998, va obrir les seves portes amb tres noves atraccions: Norma’s, un bar per als esmorzars; Seppi’s, un bistrot, i Jack’s, un local de copes nocturnes. Els dos primers van resultar un èxit immediat. No obstant, no va passar el mateix amb Jack’s, en què l’hotel havia realitzat una forta inversió econòmica per perfilar la seva definició estètica. La seva acceptació només va ser relativa i, finalment, els responsables de l’establiment van decidir capgirar el negoci i començar de nou. Llavors van advocar per una idea senzilla, i van invertir en una hamburgueseria. ¿Massa simple per a un hotel de luxe? Potser sí. Però si funciona… Le Parker Meridien es guia per la premissa Facis el que facis, fes-ho bé, encara que es tracti d’un servei de menjar ràpid. La seva filosofia impacta a tothom que hi entra, ja sigui per bé o per mal. I no hi ha res de negatiu en la crítica. Més aviat tot al contrari. Perquè els seus propietaris l’últim que voldrien seria passar desapercebuts.

CULTIVAR SALUT
Le Parker Meridien compta amb el que ha estat reconegut popularment com un dels millors gimnasos instal ·lats en un hotel de tot Amèrica. Al Gravity, centre de fitness i spa, els clients reben un tracte totalment personalitzat, mentre disfruten dels seus esports favorits, com el tennis o el bàsquet, o mentre neden a la piscina coberta de l’àtic. A més d’un complet calendari d’activitats dirigides i d’unes instal·lacions amb l’última tecnologia, Gravity també disposa d’un spa amb serveis de massatges, facials i corporals, depilació i altres tractaments. Tot des del punt més alt de l’edifici, un lloc privilegiat des d’on es pot contemplar una vista inigualable de la ciutat, just sobre el Parc Central, verdader pulmó d’aquesta illa de turons d’acer.